Isprobale smo kako kultna Peter Thomas Roth zlatna maska djeluje na kožu u 20-ima, 30-ima i 40-ima

Malo koja maska u svijetu ljepote ima status kakav je kroz godine zaradila Peter Thomas Roth 24K s koloidnim zlatom. Guste i bogate teksture, maska učvršćuje i podiže kožu, osvjetljuje ten i umiruje. 24-karatno zlato poznati je saveznik ljepote još iz vremena Kleopatre, dok magnezij u ovom proizvodu daje energiju koži, kofein je čini čvršćom, a hijaluronska kiselina vlaži.

Peter Thomas Roth dolazi iz velike obitelji zlatara te je i sam pokrenuo liniju nakita 2015. godine. Još od djetinjstva je radio s tim plemenitim metalom, a ideju za revolucionarnu masku dobio je kad je vidio kako su mu ruke glatke nakon rada sa zlatom. Kreirao je tako ovu gustu masku namijenjenu svim tipovima kože.

Dakako, uz sve riječi hvale koje je maska dobila kroz godine, i mi smo morale isprobate radi li se doista o velikom čudu svijeta ljepote, i to na koži u dvadesetima, tridesetima i četrdesetima.

Nives, 20+

Iako su se na mom licu pojavile tek prve bore na čelu i oko očiju, volim isprobavati proizvode koji pomažu spriječiti prve znakove starenja. Peter Thomas Roth zlatna maska definitivno je već neko vrijeme na mojoj listi želja, a kad sam napokon dobila priliku isprobati je iznenadila me kako bogatom teksturom tako i raskošnom zlatnom bojom kojom sjaji.

Maska se nanosi jednostavno iako je poprilično gusta. Na koži je vrlo lagana i prozračna, a nakon ispiranja ostavlja kožu glatkom i sjajnijom. Bore, naravno, nisu odmah nestale, ali je koža cijelog lica bila vidno nahranjenija.

Veronika, 30+

Ja sam dogurala malo dalje od Nives, a maska je već neko vrijeme dio moje rutine i trudim se koristiti ju jednom ili dvaput tjedno. Ova zlatna je pravi melem, što zbog pakiranja, što zbog nježne svilenkaste teksture, a onda i mirisa.

Ovo mi se ne čini i više od maske, više kao neki hranjivi tretman za podizanje, učvršćivanje, posvjetljivanje kože. Čisto zlato od 24 karata daje blistav sjaj istodobno zadržavajući vlagu u koži i učvršćujući ju održavanjem kolagena.  Hijaluronska kiselina i glicerin tada se kombiniraju da bi spriječili dehidraciju privlačeći i zadržavajući vodu, da stanice ostanu natopljene. Koža ostaje mekana i glatka. 

Anita, 40+

S obzirom na godine i dugogodišnje iskustvo korištenja kozmetičkih preparata, razvila sam svoju tehniku prepoznavanja onoga što je dobro i ugodno za moju kožu. To je, naime, najvažniji kriteriji davanja povjerenja nekom proizvodu ili brendu. Ova maska je je jedna od takvih kojoj dajem povjerenje.

Prvi susret s njom bio je jedne nedjelje navečer kada inače prakticiram kućne beauty tretmane. Izgledom i teksturom doista se razlikuje od svih maski koje sam probala, a takav je doživljaj i na koži. U isto vrijeme je ugodna, bogata, lagana, ne zateže, ne ostavlja masan trag niti osjećaj ljepljivosti.

Nanijela sam je na očićšeno lice, vrlo jednostavno i držala je na licu 15 minuta. Prilikom skidanja ipak sam se malo pomučila – trebalo mi je više ispiranja toplom vodom kako bih je u potpunosti uklonila s lica. Koža mi je nakon maske, što su uostalom i primijetila moje kolegice na poslu u ponedjeljak, bila blistava, zategnutija i svježija.

AKO KORISTITI MASKU ZA SAVRŠEN SJAJ KOŽE

Peter Thomas Roth maska 24K s kolodinim zlatom nanosi se nakon čišćenja lica na čistu kožu. Nanosi se u bogatom sloju na čitavo lice i ostavlja od pet do deset minuta da djeluje. Potom se ispire toplom vodom i koža je spremna za daljnju njegu. Može se koristiti dva do tri puta tjedno ili, zapravo, kad god želite jer nije agresivna na koži.

Na kraju njege, za dodatni sjaj, možete isprobati Peter Thoms Roth 24K Gold Pure Luxury Lift & Firm Prism kremu. I ona sadrži 24-karatno i koloidno zlato, a koristiti se poput osvjetljivača za kožu lica, ali i za kožu tijela ako to želite.